Friday, December 25, 2009

selipar putus

selipar multifunction dah putus!!

nak pergi kuliah pakai sliper ape

nak pegi jalan pakai slipe ape

nak main badminton pakai sliper ape

nak pegi toilet pakai sliper ape

maafkan saye 'Happy'

riwayat anda tamat ari ini.....































aisyahira, kaki kite tidak akan menjadi kembar lg

Thursday, December 24, 2009

xdek mood r

blog dah terbiar semule

naty la i coret2 somting ek

skang xdek mood nk tulis pape

walau banyak mende terkumpul kat minda

Sunday, December 13, 2009

neutral

x happy sangat

x sedih sangat

bersyukur je

lebih tinggi dari yang dijangke

tidak ade yg kene repeat

tu sudah mencukupi

hope next sem dapat wat yg lebih baik




















graf ni tunjuk result dr sem 1

my bad



to miss aisyahira,
tabah
jgn patah semangat
masih 3 kan
mari usehe next sem

Saturday, December 12, 2009

Bear Biru Saye

bear yang kelihatan sangat sayu dalam gambar kat bawah ni adalah watak utame post ni.



























name die adalah bear biru

nadia shazana yang bagi untuk besday saye yang ke..... 17

bersame2 satu set buku sudoku..

wow wow wow

sangat lumayan besday saye waktu tu..

thanks nadia...

tp sori sebab bear tu dah x sesempurne mcm ape yg nadia bg..

saye sangat ganas, nadia..

bear biru yang nadia beri memang seorang yg sangat tabah..





























tgok bulatan tu..

tu bukan tayar..

tu adalah disebabkan penyusutan berat badan bear biru..

sekarang ni bear biru x boleh berdiri dah..

kaki die, tangan die, even kepale die pun dah x boleh tegak..






















tgok lg satu kekejaman berlaku.. guguguguugu

luke ni dah pernah djahit..

malangnye, ianye terbuke smule..

nasib baik pendarahan x berlaku..

lau x mesti riwayat bear biru dah tamat..

bear biru ni baru lepas dibasuh..

sudah wangi..

sewangi tuannyee....

naty balik kolej, nak basuh patrick pulak..

jambul die dah berkarat.

Friday, December 11, 2009

salah! salah! salah!

kalau kau rase aku baik,
maknenye ko salah anggap

kalau kau rase aku pandai,
maknenye ko salah tafsiran

kalau kau rase aku alim
maknenye kau salah pandang

kalau kau rase aku ramping,
maknenye kau salah sangker

jangan salahkan aku
sebab aku cume gadis biase

Wednesday, December 9, 2009

MY FRIEND'S BLOG 2

hiuh.... i finally finished her 173 post (091209)

but it doesnt take much time for me to read her blog..

mungkin because this blog is hers

she is a very close friend of mine, i mean the closest one

where should i start ek??

hmmm...

i can say most of her post is about her broken heart..

about her past love..

about him...

about how desperate she tried to forget him..

about her perspective about love..

i always said that i hate him..

i hate him for making you be like this

i hate him for making u lost faith on love

i hate him for giving up ur love this fast

but maybe it is a fate..

u are stronger now rite??


starting from march i think..

we start talking talking gossip gossip about PMS

that name really unique, i am sure it will forever glued in my mind

honestly, i really think he is just like 'him' at the Vitagen factory

maybe because of his hair

in fact, both of them is the friendly guy rite?? hahahahaha


this is the most shocking news that u told me when we are in KMpH

ur mother is pregnant!! guugugu

and it is wrote in ur blog that the cute little Adika is born on 10/12/08 at 3.56pm and approximately 5 cm height

the first thing come to my mind is he look like ur Angah so much..

hope he will become a soleh son, good boy, nak naughty bole tp jgn lebey2..

by the way, tomorrow will be her first birthday..

so HAPPY BIRTHDAY ADIKA BUCUK BUCUK!!

makcik dell xdek ape nak bg, sebab poket makcik kering..


wat can i say about ur blog..

it is packed with meaningfull words..

(as i know, u are very good with words.. so.. x pelik.. huhu)

which sometimes motivated me..

sometimes makes me touched.. (hehe aku ngaku aku cengeng)

sometimes make me laugh too..

because some of ur posts are some pieces of my memories too...


i love this blog..

i love this friendship

i love those memories

there is nothing i wish except for your longlasting happiness and success in both world

keep blogging man..

*there is plenty of thing i wish to write but maybe next time
u know, sometimes i just cannot say some things directly..

baru sedar yang diri ini ditagged oleh aisyahira pd satu ketike dulu..
sepanjang ingatan aku, aku x penah jawab pun..
so this is it:

Apa perasaan anda sekarang?

*seronok duk di rumah tp bosan pun ade jugak

Saya nak makan..?

*tolong jangan tanye pasal makan. xckup space nak bagitau

Saya tak suka ..?

* bile berlaku kekeliruan minda untuk membuat keputusan

Impian saya?

* menjadi istri solehah yang ramping

Haiwan yg saya tak suka?

* katak, lipas, cicak, dgn kate pendek serangge kecil

Saya harapkan?

* saye dapat berubah menjd insan yang lebih baik, yakin diri, solehah dan rampingg

Jika boleh putarkan masa?

* sy xnak terlibat dgn hbungan cinte

Saya pada 10 tahun akan datang?

* honestly, saye xtau lg, tp yg pasti lebih ramping

Handphone saya adalah sebuah?

* handphone yg sangat tabah kerane mendapat tuan seperti saye

Saya pernah bercinta sebanyak?

* saye adelah playgirl

Saya suka pada?

* makanan berkalori tinggi

Kawan² saya?

* the best i have ever had

Pernah dikhianati?

* mungkin x, atau mungkin sy x sedar diri sy dikhianati

Apa yg anda hendak lakukan terhadap org yg mengkhianati anda?

* senyum

Senaraikan 6 org utk di tag:

1. sape2
2. yang
3. rase
4. berminat
5. bolehla
6. jawab..

aerobik

seperti dikatekan oleh kakteh saye

merangkap cikainok

dlm blog die

kami beraerobik semalam

dan arini lagi!!

wuyyoh..

penat wooo..

xabis2 kulit aku berkumuh..

bukan ape..

rase2 macam tayar dipam2 naik..

tu yg tergerak ati dan juge jantung untuk aerobik


gambar ni bukan aku

Monday, December 7, 2009

adik kecik

07/12/09

adik aku yang kecik punye besday

laili namenye

satu skool ngan aku sejak dari umur die 4 taun..

skolah rendah..

skolah menengah..

orangnye dari kecik memang kecik aje...

kat shah susah org nak percaye die tu adik aku..

cikgu wan pun tekojut..

dulu sejak die tau laili adik aku die selalu tanye..

" dell.. adik sihat??"

nak peli la tu..

papepung..

selamat menyambut hari lahir anda yang ke-18..

kekalkan prestasi anda sebagai pelajar cemerlang..

sorile x anto msj kat enset eden xdok kredit..

Saturday, December 5, 2009

MY FRIEND'S BLOG 1

I LOVE TO READ MY FRIEND'S BLOG
FOR ME, MY FRIEND'S BLOG IS VERY INTERESTING..
EACH BLOG IS LIKE A MIRROR OF THEIR PERSONALITY, THEIR LIFESTYLE..
I ALSO CAN KNOW WHAT THEY DO NOW,
HOW THEY ARE DOING..
WHAT HAPPEN TO THEIR LIFE..
AND MANY MANY OTHER INTERESTING INFORMATION OF MY FRIENDS..

i just finished reading one of my friend's blog
'it's a girl thing'
from the blog..
i can see she is very close to her lil bro, azmer, who always being her driver(as she said)...
she has some cats.. cu un, comot, kuning, and ade lagi la.. lupe da..
now according to her blog, she has two small cute teddy bear..
the latest called jimmy...
the way she wrote about jimmy, really made me think she is captivated by a man named jimmy, at first..
gugugugugugu then, when i keep on reading her post, i finally know the truth..
i also know that she once had 'usha' the son of mak cik KOOP..
hahahhaha
i know she involved in forum.. which is i very eager to see her 'forum'-ing
hehehheheheehhe
she the one who like to snap pics based on her post about a driver wearing red crocs..
and the most important is that i knew that she labelled me as a blur person..
wahahahha
mate aku telalu kuyu kah??

hehehhe
that's all about CIDOT'S blog..
guess whose blog will be next!!!



Tuesday, December 1, 2009

care2 menjage bentuk badan...

Cara-cara menjage bentuk badan sewaktu menjalani pembelajaran di universiti


  • pastikan duit abis lebih kurang sebulan atau 3 minggu sebelum abis sem. then, buat degil x mintak duit kat parents. dengan itu kite akan makan sekurang2nye sehari, dengan jumlah yang sedikit supaya budget kite x lari. kite akan dapat lihat hasilnye bile cuti da start, and time tu tgah nak pilih2 baju nak pakai untuk berlepas ke stesen puduraya, pekeliling atau pun stesen putra.

  • kalau kelas pukul 8, bangun pukul 7 suku atau 7 setengah, atau nak lagi risiko, bangun pukul 7.45. secare x langsung, kite akan cube berusehe berjalan dengan langkah yang besar dan pantas untuk membolehkan kite tibe di kuliah tepat pada waktu atau lewat selebih-lebihnye 10 minit.

  • kalau kelas ade gap panjang, xpayah stay kat fakulti. balik smule ke kolej dengan berjalan kaki. jadi kite dapat exercise kaki dengan berjalan berulang alik dari kolej ke fakulti.

  • untuk melaksanakan step pertama, iaitu berbelanje berhabisan, keluarla shopping every week atau selang seminggu, tapi syaratnye, banyakkan jalan sewaktu shopping. kalau nak lebih berjaye, jalan2 lah seharian dari pagi hingga ke malam..

precautions:

  • elak dari memonteng kelas
  • nak mintak duit bole, tapi mintak ckit jek

Saturday, November 7, 2009

mate lebih panas dari suhu badan

sungguh...
xtipu..
panas gile..
xsanggup nak kelip mate..
kerane apabile mate tertutup bahangnye lebih terase..
rase nak tekup kapas basah ..
supaye haba di mate terpindah ke kapas tersebut..
jd dengan otomatik mate akan menjadi lebih sejuk..

aku ade cakap pasal habe ke td??
ade ke??
tidak!!!
trauma melande seperti ombak dilanda badai.. (??)

exam sem ni seperti bakal meninggalkan satu titik itam baru dalam dunia titik itam ku..
entahla..
undescrible soalan.. incredible pressure.. impossible A..
sangat sangat sangat payah...

untuk exam mass transfer..
soalan die average..
x ramai yang kuar dari dewan exam geleng2 kepale, jerit2 ke..
sume mcm relax, tapi bukan aku...
BUKAN!!
aku dapat rase jawapan ku manyak yang manyak salah wooo...
itu satu petande buruk dalilah

heat transfer is the worst paper for now..
truk truk truk..
tp x la risau sangat..
sebab sume org kate trukk..
even chinese pun aiyoyo jugak...
so, bukan aku saje...
lau repeat pun repeat ramai... hahaha (gelak nervous)

selang 10 ari cukup untuk membuatkan aku malas nak stadi untuk exam setersnye..
lebih dari cukup..
dari 27 aribulan sampai 2 aribulan buku strength langsung tidak terusik..
walau x sampai tahap bersawang..
habuk2 adela jugak sikitkan...
nasib baik 4 bab sahaje...
ptg td baru je pas jawab exam strength...
alhamdulillah..
soalan dari soalan buku teks dan kami; ais dan saye, sudah ade experience handle soalan mcm tu..
insyaallah la, result ok... lau xdek kecuaian kalkulator berlaku..

seminggu dari skang, exam math pule menjelang tibe..
xtau nak ckp pe..
test 2 pun aku dpt 8/20 saje..
separuh pun x sampe...
so, kene work harder than ever la cikit kan kan kan..
aku akan cube!!
kite tgok sape yang kene!! (xdek kaitan)

tu je la paper aku sem ni..
4 jek...
huhuhuhu
result sem ni dijangke teruk seteruk orang yang minum teh herba sampai cirit birit yang kene berlari2 ke toilet lebih kurang 6 kali sehari..

Thursday, October 22, 2009

SELENGE

saye,
penyimpan tayar2 besar,
mengumumkan bahawa..
tarikh bagi peperiksaan akhir semester 1 2009/2010..
bagi cik NOR DALILAH AB RAHMAN..
dan rakan2 sekelasnye..
jatuh pade...
26/10 bagi mass transfer
27/10 bagi heat transfer
07/11 bagi strength
13/11 bagi mate 3
jadi watpe lg main internet ni??
belajar!! belajar!!

Tuesday, October 13, 2009

td
suppose ade kelas ganti
x pergi
tido telalu lena
vibrate enset pun x rase
nak wat mcm mane
bgun pun dah kul 9 45
sudah terlambat
tidolah semule....
kroh....kroh....

TADAIMA!!!

saya dah balik!!
saye dah balik ke kolej!!
saye dah balik dr kem!!
saye dah balik!!!

pade ari jumaat yang lalu, saye dan aisyahira telah menyerahkan diri ke kancah penyeksaan yang bertempat di kem nur sungai merab, selangor.
kami berdue memg tidak gemar akan aktiviti tersebut..
walau setela setengah jam sampai di sane, kami masih tertanye2 ape yang kami buat kat sini?
kenape aku setuju nak pergi sini??
kenape?
kenape??
kenape??

tapi apekan daye, nasi dah pun jadi bubur, kami dah pun berade di tempat kejadian..
perahu memang lah boleh diundur, tapi kami??

kami bukan perahu yang boleh diundur, kami hanyelah manusia yang tidak mampu mencari jalan pulang ke UPM semate2 ingin lari dr kem ini..

aktiviti dalam jadual tetap ditepati oleh ketue fasi walau kami tibe lewat dr mase g sepatutnye..
dan pade mlm itu, kami sekali lg berkumpul di dlm dewan...
apabile didengar sahaja mereka ingin membahagikan kami dalam satu kumpllan..
kami mule merancang satu muslihat yang peratusan untuk kami berjaya berada di dalam satu kumpulan agak tipis....
namun, keajaiban berlaku, dan kami berjaya!!
memang gembire apabila muslihat kami berjaya..
tapi kegembiraan yang dirasai tidak lame..
setelah mendapati ahli kumpulan agak tidak seimbang, aku dipindahkan ke group 4..

pada malam itu juga, kami dikejutkan dengan kehadiran seorang rakan lama kami dari SHAH pekan..
nuek?? ape die buat kat cni??? peserte kah??? fasi kah???
kami tertanye2, tapi situasi itu tidak lame, apabile kami mendapati nuek berlegar2 dgn kamera merakam aksi2 peserte kem itu...
nuek jadi fasi???
OMG, malunye kami....
terase kerdil diri ini...
tidak tau mcm mane nak sorokkan muke..
kami menutup sebahagian muke kami dgn fail yang disediekan kementerian penerangan...
lame penyamaran itu berlaku sehingga aku sudah tidak larat lg hendak menyamar...
biarlah die tau.. lambat laun die tau jugak kan...

kem ini memang lain dari yang lain...
aktiviti dan pendekatan yang digunakan memang berbeza...
kem rakan siswa namenye...
beg amanah negara yang dicuri oleh pasukan penggempur, terpakse kami cari pade keesokan harinye...
dengan bekala makanan yang dipotong..
dengan perjalanan sejauh 15 km...
kami merantau mencari beg tersebut...
cukup menyeksakan bagi manusia bername aku...
merentas desa pun aku x abis.. 800m pun aku buat 200m je...
ini 15km...

tp perjalanan tetap ditruskan..
walaupun on the way stage ke due aku naik kerete.. hehe
tapi ia nye memng sgt meletihkan..
dan sangat membakar lemak2 yang sudah lame berkubur di dalam sistem aku..

seawal 9 pg, kami bergerak secara berkumpulan berjalan kaki ke 3 stage cabaran yang ditetapkan oleh penggempur...
dan seawal 9 alam kami tibe semule di kem tersebut...
seharian kami menjalani modul survivor tersebut, tidak dinafikan banyak mende aku belajar..
walau dalam keadaan penat, lembik, kami tetap mengerjakan solat jemaah di surau dan juga di tepi jalan...
kami belajar mengambil air sembahyang menggunekan air yang sikit...
kami belajar erti kepayahan.. kerje berpasukan...
kami juge belajar penyembelihan..
kami tetap ade kuliah maghrib...
banyak ilmu agame diterapkan dalam kem ini...
dan saye bersyukur dapat peluang itu...

esoknye, merangkap hari terakhir kem ni,
pg2 lg kami diajar beberape langkan seni mempertahankan diri untuk menghadapi dunia yang penuh dgn jenayah sekarang...
ianya dipanggil tempur tanpa senjata
sgt penting perkara ini terutamanye bg kaum wanita..
dan sangat berharap die ajar lagi banyak teknik..
tp mase x cukup...

bile sampai sesi rumusan, saye berase sedikit gembire...
inikah pengakhirannye??
ini segmen last ke untuk kem ni??
lepas ni boleh balik dah ke??
hehehe

yes! yes! yes!!
tulah jawapn untuk soalan2 aku tadi...
kami pu bertolak pulanglah...

pengalaman menyertai kem ni memang takkan pernah dilupekan....
balik dgn jari2 kaki yang melecet truk
kaki yang sengal2
kepenatan tahap dewa
tapi banyak hikmahnye
banyak teladan yang boleh diambil
banyak pengajaran terselit dalam kem ni

ok, cite dah abis

Friday, October 9, 2009

akhirnye

akhirnye aku pegi jue
hehehe
naty dah balik aku tulis kat blog des

Sunday, October 4, 2009

I AM

jom nyanyi lagu pakwe saye..

ade lirik lg..

hahahah

hehe

inilah yang berlaku bile aku telebih smangat nak berblog..

2, 3 post sehari...

nak wat guane..

naty bile aku malas..

bersawang blog x bukak2...


sonok bace blog kawan2 aku arini..

mcm2 cite2 dorg..

tp x dpt lg bace post special amir pasal kelas 5 jase...

stuck la pages blog amir...

apekan daye.. intenet ku lemah sekali...


tp bile kembali ke idup aku..

mcm bosan je..

mcm xdek mende nak dicitekan..

lau cite pun..

time aku taip post aku mcm rase apebende aku tulis ni..

then aku delete smule..

hehehhehe


adekah diri aku sekarang dilande kecelaruan minda?

adakah aku diganggu oleh tekanan perasaan??

adakah aku yang membosankan hidup aku sendiri??

adakah kerna mungkin aku tak cukup dekat dgn Tuhan aku jadi rase mcm ni??


xtaula aku jwpn kepada soalan2 ni..

tp.. xpe...

idup pelu ditruskan..

bosan pun bosanla...


lgpun ade byk lg mende lain yg perlu aku pikirkan dr kebosanan hidup aku ni..

aku kene anta ssignment heat transfer isnin ni..

siapkan report untuk ari selase..

get ready cari bahan untuk project hopper..

test math ari khamis..

dan ade lg la kot keje2 yg aku tetinggal..

aku memg ketinggalan lam information pasal assignment ni..

penah aritu nk anta, aritu bru aku tau ade assignment..

so, x tkejut lau aku x tau ade assignment ke x...


aku sgt bertuah dpt masuk u ni dgn ais..

at least aku ade teman..

aku seorg yg susah cari kwn baru..

so bile ade kwn lame bersame kite d tempat baru..

ia adalah sesuatu yang sgt menggembirekan..

aku rase sgt bertuah..

smoge kite xdek krisis sampai final year..

lau ko suke pakwe aku, ko bgtaula..

aku bg ko... hakhakhakhak



hyungjoon oopa!!


saje wat tajuk gedik

really into a korean group lately..

SS501..

oh my god....

hot, handsome, talented guy..

especially my oopa....

hehehhe



nervous nak kenalkan bakal adik ipar kat kaktih yg selalu nyibuk bace blog ni.. =P

ni pic die baru amik semalam..

sgt comey


kepala paip

lupe nak cite pasal peristiwa ni tadi..
satu malam,
lepas dah puas stadi di bilik ais..
aku membuat keputusan untuk ke toilet..
waktu pada mase itu lebih kurang 2 stgah pg..
ais tibe2 menjerit keriangan untuk mengikut aku ke toilet skali..

kami berdue ke toilet sambil borak2...
aku tibe2 rase mcm dah x tahan dah kan..
jd aku lajukan ckit langkah kaki aku..
ais ckp, "haa, nak rebut toilet ngan aku la tu"

sebagai respon, aku saje wat2 mcm memg nak rebut kan..
memg kat aras ais, toilet first is the best bg aku..
then aku pun trus menyelinap, melekat kat dinding, dan masuk ke toilet first...
cewah....

suddenlyy,
serentak dgn aku.. seekor lipas terbang masuk ke toilet tu...
ok.. aku sgt geli ngan lipas..
bile tgok lipas aku terbayang rase geli bile die merayap kat badan aku...
aku mule menjerit..
"lipas!"

dgn takut2 aku nak start keje aku kat toilet tu...
tbe2 lipas tu terbang secare random lam toilet..
aku sgt takut..
aku menjerit2 ketakutan...
sambil bergerak jauh daripade lipas tu...
x terpikir lak nak kuar dr toilet tu..

tbe2...
lipas tu terbang dari lantai naik ke atas...
OMG!!!
aku mengelicai ketakutan...
sehingge terlaggar kepala paip di belakang aku...

tanpa disangke2..
satu semburan air dari paip memancut2 keluar...
kepala paip itu patah!!!
aku tergamam memandang kejadian tersebut...
teramam sambil air yang memancut2 tu membasahi aku...

aku kuar dari toilet tu...
"ais!! tolong! tolong!!"
menjerit2 aku mintak tolong dalam toilet pg2 bute..
ais yang x abis membuang lg (hahaha) tergelak2 sambil cube menenangkan aku..
die kuar dan sgt terkejut dgn ape terjadi...

kami cube menaymbungkan semule paip tersebut..
sangkaan kami meleset kerana paip tersebut tidak boleh disambungkan semule..
paip tersebut telh patah due....
hasilnye, paip tak dapat smbung, ais basah kuyup..
lebih basah dr aku..
hehehe...

akhirnye terpakse akur..
air yang mencurah2 ke ldg gandum tu terpakse kitorg biarkan je mcm tu..
sebab dah x leh wat pape dah..

dalam hati aku..
ape jadi ni..
ape aku buat ni..
mcm mane nak fix balik..
kene bayar ke lau buat aduan...
mcm2 la aku pikir...

keesokan arinye...
kami berdue buat aduan...
and balik dr kelas paip tu sudah dibaiki..
wow!!
sangat pantas...
sebab ais tulis kat borang aduan tu...
"pembaziran air berlaku.. minta segera..."

moral of the story:
elakkan pembaziran air

sory blog..
lame x sign in and create post kat cni..
bukan ape..
xdek mood nak menulis..
telalu banyak bende yang dipikirkan..
test la.. assignment la...
membuatkan kadang2 aku rase tertekan..
aku terlalu nak improve pointer aku..
tp sem ni aku makin kurang ke kelas..
well, terpaksela aku lebih berusehe di bilik...
tp x la sungguh sgt...
entahla.. aku punye kerisauan tu kdg2 x membantu pun untuk menyemangatkan aku stadi....

final makin dekat...
aku kene ready awal2...
supaye lebih bersedia..
dan xla menyesal di kemudian hari..

duit makin sikit..
god... aku memg kene ikat perut abis...
kurusla aku abis sem ni.. (konon)

tapi dalam kesibukan nak test dan sebgainye...
aku sempat berkunjung ke KLIA untuk megescort kama yang akan fly ke durham..
skang pun kama dah tibe di sane dgn selamat... alhamdulillah...
yang kesiannye, kama fly sorg2 je malam tu..
biasenye kan lau student nak ke oversea ni kan fly dalam satu group kan..
tp mlm tu kama sengsorang je..
kesian kama..
die ckp die sorg2 je kat durham tu..
course die pun xdek malaysian..

to kama,
aku harap kau tabah menjalani hidup di sane..
belajar rajin2...
jgn sosial!!

tu je la kot...
lau rajin aku wat post lg ek..

Sunday, September 13, 2009

mass transfer

mass transfer
pemindahan jisim
ape motif??
xtau

A.B.A.H

maafkan saye kerana membuat post ini lambat sehari
semalam, 12 september, adalah tarikh hari lahir abah saye yang ke-56.
selamat hari lahir, abah. semoga abah sihat selalu, dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dan di kurniakan kesejahteraan hidup di dunia dan di akhirat.

maafkan ila kerana selalu tak wish birthday abah, asyik wish mak je.
bukan x ingat birthday abah, tapi ila segan. ila selalu rase abah macam x suke ila. lagipun ila ni selalu buat salah dari kecik. selalu buat adik nangis, culas buat kerja, lawan ckp abah senyap2..
ade je mende yang akan buat abah marah..
ila bukan sengaja.. ila selalu cube nak bagi abah kagum dgn ila, tapi last2 ade je yang menghalang..
akhirnye abah mcm akan salahkan ila je kalau ade ape2 berlaku walau bkan salah ila.
tapi ila x salahkan abah, ila yang selalu buat salah..
ila nak mintak maaf ila selalu luahkan x puas hati ila kat kwn ila..
ila xdek niat nak mengumpat abah, cume selalu terase ngn abah..
ila mintak maaf..

dulu ila tpu abah, ila ckp ila mintak utm..
tp senyap2 ila pilih upm
abah marah sgt2 waktu tu...
ila tau abah risau mcm ane ila nak balik dr selangor sebab ila x pandai nak naik bus wktu tu
maafkan ila sebab tipu abah
ila takut nak bagitau abah ila nak pegi upm
ila mintak maaf

ila cube buat abah bangge dgn ila dengan result pekse ila
tapi ila tau abah ngan mak agak kecewa dgn result spm ila
ila mintak maaf
dekat upm ni, ila akan cube buat yang terbaik
walaupun sem lepas ila dah jatuh

waktu nak masuk u
abah selalu suruh ila jadi cikgu
tapi ila degil
ila ckp nak jadi akauntan
tapi abah x bg amik akaun dekat matrik
walau ila protes dalam hati
ila ikut jugak ckp abah

dulu ila selalu ungkit kat kwn ila pasal ila dah xdek cite2
sebab abah x bg amik akaun
maafkan ila sebab ckp mcm tu
ila pun tau abah suh jd cikgu sebab abah bole tolong dapatkan keje
tapi ila degil jugak
last2 amik engineering walau abah x berape yakin dgn ila untuk survive lam dunia engineering

dulu sebab selalu kene marah, ila selalu ingat ila anak angkat
sebab kdg2 tu bukan salah ila pun kene marah
tapi makin besar, walau pun ade gak kene marah ckit2..
ila dah lali dah..
mungkin tu care abah tunjukkan sayang kat ila..

terime kasih untuk segalanya
abah selalu bagi nasihat untuk ila baiki prestasi ila dalam akademik
kdg2 tu walau abah mcm kritik2 ila, ila akan amik jadi catalyst untuk baiki diri ila
ila akan cube tunjuk kat abah yang ila akan berjaye satu ari nanti dgn profession yang ila pilih
ila sayang abah

p/s : kaktih buat biase je pas bace post ni

Thursday, September 10, 2009

engkau

engkau hitam
engkau petak
tapi engkau sangat bermakne bagi aku
dah lame aku teringin memiliki kau
tapi aku culas
aku bukan si cermat
barang peribadiku tidaklah dijage dengan cermat
engkau berhabuk
kepala kau bercalar
tapi mengertilah kau sangat penting dalam rutin harian ku
aku sangat berterime kasih kepade abah kerana memberikan engkau kepada aku
aku mintak maaf kerana kau selalu berjage
aku mintak maaf kalau kau rase penat berkhidmat kepade aku
aku mintak maaf anggota badan kau telah rosak dan tidak dapat berfungsi
aku akan berusaha untuk menggantikan anggota badan kau dengan yang baru
aku akan selalu mengupdate antibiotik kau
aku akan meringankan beban kau dengan membuang mane2 fail yang tidak perlu
aku tidak dapat berjanji akan membersihkan habuk kau dengan sebersihnye
tapi aku akan berusaha
aku akan membiarkan kau tidur setiap hari
kau tidak perlu stand by dah
tapi kalau aku tertidur dan x sempat tidurkan kau
aku mintak maaf sekali lagi
terime kasih kerana sehingge hari ini kau masih menemani ku dalam menjalani kehidupan sebagai undergraduate students
terime kasih

10 september

selame ni xtau pun
lepas tgok blog kak tih baru tau
tarikh ni = tarikh arwah adik kami yang paling bongsu meninggal

saye ade 7 adik beradik
tibe2 waktu saye darjah2
mak mengandung
meaning adik beradik kitorang akan jadi 8

semua excited
tp waktu tu mak dh 40-an

satu petang
mak sakit perut
mak dikejarkan ke hospital

saye dekat rumah
tibe2 makcik yang jage saya dari kecik
bagitau saye adik dah xdek

arwah adik gugur dalam kandungan
sume org sedih
seingat saye
malam tu jugak arwah adik dikebumi

makcik peluk saye sambil menangis
saye x ingat saye nangis ke x
tp memang sedih

arwah adik tu lelaki
semua gembire sebab kitorang ade sorang je adik bradik laki
so naty bile arwah lahir abang ade kawan
mak sempat namekan die muhammad je

ape2pun
saye berdoa semoge dengan pemergian arwah adik
mak dengan abahh dapat pertolongan di hari pembalasan
alfatihah disedekahkan untuk arwah adik

Wednesday, September 9, 2009

aku

aku hitam

aku petak

aku telah dibeli oleh cikgu komputer di teknik rompin kepade anak bos di teknik rompin

aku sudah bersame dgnnye anak bos selame tige sem termasuk skarang

aku tidak dijage dgn baik

aku selalu berhabuk

muke ku juge berhabuk

badanku pun same

kepalaku sudah bercalar2

aku kelihatan sudah tidak eksklusif

tangan ku sudah rosak

telingeku sebelah sudah tidak mampu berfungsi

daifnye keadaan ku

diriku dimuatkan dengan terlalu banyak hiburan

games, lagu, movies..

anak bos jarang mengupdate antibiotik ku

kepaleku pule selalu ditolak ke bawah sewaktu aku masih lg berjage

die selalu mengarahkan supaye aku stand by

sedangkan die tidur

badanku selalu panas

aku selalu berterime kasih dengan kipasku yang tidak pernah lekang dari ku

aku juge pernah dibawa ke doktor di awal perkenalan ku dgn anak bos itu

badanku diserang virus yang amat dahsyat sehingga aku tidak mampu berjage

tapi...

die tidak lupe membawaku setiap kali die pulang ke rumah

aku pernah dengar die berkate baik tak bawak baju daripade tak bawa bende ni

aku tau bende ni tu adalah aku

pada waktu itu.....

aku tersenyum

K.A.K.L.O.N.G

090909 adalah ulangtahun kelahiran anak sulung keluarge pakcik rahman..
kakak yang paling disegani dan ditakuti sebab dulu2 garang...
sekarang kitorang pun dah besar jd dah jadi x garang sangat..
k.long je yg berani melawan ckp abah secara depan2.. hehehe


dulu waktu2 darjah2 selalu teruje dpt main snake lam enset...
waktu tu k.long je yang ade enset selain abah...
dsebabkan tlampau takut nak pinjam enset dr k.long, aku curi2 amik enset die waktu die kt dapur...
bawak gi belakang rumah main snake senyap2... hehe
pastu kantoi... huhuuhu

k.long sekarang dah jadi cikgu...
dah kahwin... and dah ade due anak yang tomey...
khairul najmi dan khairul najihad...


aku selalu disamekan dgn k.long kalau bab2 boros... hehe
abah pun selalu ckp kitorg boros...
mak pernah ckp kitorang 'pandai' berbelanjer..
tp memg betul pun...

k.long jugak org yg paling selalu ejek penggunaan bahase baku aku kat rumah...
selalu ejek tone aku sebut perkataan mak...
selalu kondem akulah...
mentang2 aku yg paling dipandang serong di rumah....

tapi.. papepun..
k.long jugak yang menyokong pilihan aku untuk ke upm...
walaupun dibantah oleh ayah aku...
hehehehehe...

so, selamat menyambut ulangtahun kelahiran yang ke..........
bukan lupe.. saje xnk sebut...
semoge panjang umur...
berjaye dalam kerjaye dan business...
semoge k.long sekeluarge dirahmati..
dikurniakan kesihatan, kesejahteraan, keselamatan didunia dan di akhirat...
semoge dimurahkan rezeki supaye duit raye yang diberi tahun ini lebih..
hehe




ni khairul najmi...
dah 4 taun tp still pelat













ni khairul najihad..
x sampai setahun dah salam tgn makcik2 die..




Saturday, September 5, 2009

B.L.A.C.K

impian ku tercapai...

setelah sekian lame..
selame ni memg tlupe gile ape tajuk cite tu...
tp since first time tgok iklan, memg teruje nk tgok..
rasenye since matrik kot..
haha lame da...

arini..
5/9/09...
dpt jugak aku nonton cite tu...
OMG!!!
walaupun x tgok dr mule..
tp masih x jauh sgt lg untuk aku hayati cite tu...
cite tu memg superb bg aku...
mesti pelakon die kerje keras..
pengarah die kerje keras...
penulis skrip memg menakjubkan...
aku suke sgt cite tu...

cite indstan tajuk black..
kisah tentang seorg cikgu dgn tekad ajar seorg girl yg bute pekak bisu untuk berdikari..
berkat usehe die, girl tu, michelle dpt masuk kolej untuk org biase..
walaupun banyak kali die fail..
die still truskan, walaupun ade time die putus ase..
lastly after 20 years, die graduate..
abis putih sume rambut, janggut ngan misai cikgu die...
cite tu berakhir dgn scene michelle menunjukkan dirinye dlm pakaian jubah graduate di depan cikgunye....

menitik nitik air mate aku tgok...
memg touching la...
aku x sangke aku dpt tgok cite tu arini..
haha mcm over ckit ayat aku tp memg aku rase mcm gitu...
syabas untuk rani yg berlakon jd michelle dgn amitabh yg jadi cikgu die...
juge untuk plakon2 lain...
rase nk tgok lg sekali walaupun aku baru je pas tgok cite tu...
water adelah perkataan pertame disebut oleh michelle...
part ni mcm ade satu kisah pasal tokoh sains..
x ingat sape








time ni michelle suh cikgu die dodoikan..
siang tu, cikgu die ajak mkn aiskrim, tp cikgu die dah mule nyanyuk..
waktu beli aiskrim, die lupe untuk sape die beli aiskrim tu...
then die tgal michelle sorg2 kt bandar...
pengetue kolej michelle yg bawak michelle pulang...
amitabh bachan a.k.a mr. sahai lam black



waktu kat kolej cikgu die duk sebelah die terjemahkan lam bahase isyarat ape yg lecturer ajar...


time ni mr. sahai bgtau yg michelle fail exam...



michelle waktu kecik2...



Friday, September 4, 2009

balik

tanggal 4/9/09
aku akan meredah stesen2 lrt..
untuk pulang ke kampung halaman..
yea!!
boleh mkn banyak2...

tp x semudah itu...
aku harus melalui jalan yang panjang petang ini...
adikku yg baru staun jagung merantau di kl..
perlukan tunjuk ajar merdah stesen lrt..
dgn baik hatinyer, dan juge atas arahan dari pihak atasan (mak n abah)..
aku perlu menjemputnye di stesen universiti..

mule2 aku mcm huh??
stesen universiti??
mcm x nah tau pun kewujudan die..
memg patut aku x tau..
rupenye stesen tu terletak agak jauh dan tidak terdapat di spnjg jalan ke sri petaling..

so..
berusahe untuk ptg ni!!!
demi balik ke kuala rompin..
akan ku redah semue ini!!

Tuesday, September 1, 2009

saje saje saje saje saje

7 keajaibanmu



1.cintamu sepanjang "tembok raksasa cina"

2.tinggimu setinggi "menara eifel"

3.rumahmu setara "taj mahal"

4.kekuatanmu sekuat "candi borobudur"

5.kesucianmu sesuci "ka'bah"

6.ketangguhanmu setangguh "coloseum roma"

7.namun otakmu semiring "menara condong"



ape motif die?? aku pun xtau....

virus

baru nk post cite psl virus
sehari sebelum puase kot..
aku x dpt blik umah..
sebab aku kene kuarantin...

ari kamis kot aku ngn ais p PKU(pusat kesihatan universiti)..
so pnjg pejalanan aku lam pku tu...

sampai kt pku, ade losyen tgn for free..
so aku ngn ais try je la..
so nyaman tgn pas sapu mende tu..

masuk2 pku da ade sign board, demam p kaunter blah kiri.. (bkn mcm tu tuisan kt signboard)
pas tu die tanye demam dah bape lame, batuk, skit tekak,..
then die bg borg.. suh p kaunter amik nom..

pastu dah dipnggil nombornye..
lame lak kat kaunter...
dgr2 ade bilik untuk check org sprti aku sudah blackout..
jd terpakse cr doktor lain yg biliknye x black out..
so aku dpt blk nom 9..
bilik dr asmah...
orgnye sgt lembut dan percakapannye sgt lembut..
aku mnjadi sgt segan shingge aku pun terikut2 ckp pelahan...

then dah abis check it out..
die suh p kaunter first smule..
nurse td lupe check kandungan oksigen aku...
p balik blk 9 pas p kaunter first...
then doktor tu mcm x pecaye dgn nilai oksigen aku..
die suh p makmal 37..

nsb bek die tampal besa2 nom kat pintu so x susah untuk mencari gerangan bilik 37 itu..
pastu tunggu punye tunggu nurse2 abis borak, diorg pun mule myedari khadiran aku..
pastu diusung satu mesin yg bigger untuk cek oksigen aku...
kaedah still same, just bg jari telunjuk..

pastu p smule bilik 9...
doktor cek smule, die suh p kaunter farmasi...
aku x mampu bertanye ape2.. sbb segan sgt ngan doktor tu..
pastu blum sempat name dipanggil, doktor asmah pgil smule...
die suh dtg blik esok untuk amik darah...

aku tertanye2 lam ati..
suspek kah aku??
aku cume angguk jek, then ckp time kaseh..
pastu kuar, amik ubat.. ade empat ubat..
unat demam, antibiotik, ubat batuk, ubat sakit tekak...

esoknye p smule hospital..
alone..
sebb kitorg xdek kelas pg..
mls nk susahkan ais, aku p sendiri..
tp nk kene amik darah..
n aku fobia jarum!!
siyes!!
aku mengaku!!

then amik nom..
kene p bilik 10...
lame gak tunggu..
pastu bile tibe giliran aku...
doktor tanye..

doktor: nape dtg cni arini??
aku: (setelah beberape minit termangu2) nk cek h1n1
doktor: sape kate kt cni ade cek h1n1?
aku: (sekali lg termangu2) bkn, doktor suh amik darah

wahahaha..
malu lak rase dgn jawapan kebudak budakan aku...
doktor tu suh la aku p lab 37 (skali lg)
tunggu nye tunggu..
ramai gak la yg amik darah...
kebetulan aku duk dkat skali ngan meja,
n nurse tu baru ade instict nk amik name patient..
aku la dpt turn first skali amik darah...
OH MY GOD!!
aku msh x kumpul kekuatan untuk mengahadapi jarum injection sebenarnye...

time die pgil name aku..
lambat aku p kat die dgn harapan ade sorg makcik belakang aku (yg mcm nak cepat) mintak ngan aku tuk amik darah dulu...
tp harapan aku hancus..
makcik tu x berbuat ape2 pun...

aku pun p jela...
dgn muke horrible aku tgok jarum tuh...
die dah start cocok aku jd mcm kebas..
x sedar pape...
kelu aku tgok jarum tu mencocok urat aku...
sakit dol!!!
nurse tu sedar kot muke aku mcm tgah horror..
die cakap.. lau takut jgn tgok dik..
hahaha.. jelas sgt ke kat muke aku yg aku tgah takut..

lame gak die amik darah..
dah abis amik darah tu, darah aku lak mcm x renti2 keluar..
nurse t p tekan sekuat ati tmpat cucuk tu.. (tanpe belas kasihan)
aku serase nk menjerit je...
tp muke cool abis...
aku rase nk pengsan je die punye sakit tu..

pastu p semule kat bilik 10..
doktor kate...

dlm darah adik ade virus... tp kite x tau la virus ape.. wallahualam...sbb dlm dunie ni byk virus..
so ape yg kite kene buat ialah tambahkan imun lam bdn kite... so saye bg adik vitamin... then, semalam dr asmah dah bg mc?? (aku geleng) so sy bg mc sehari.. sebab adik x leh pegi tempat yg ramai org.. sebab adik masih batuk.. so, kuliah x boleh pergi la... ok.. time kasih...


last2 dpt mc sehari...
ptg tu ade lab jd aku x pergi la lab tu...
alkisah di pku...

perut kembung mulut tersengih

tu adelah perumpamaan untuk aku lepas berbuke di rumah...
hehehe..
siyes kenyang....
giler giler giler...
sebab kat kolej buke ala kadar jek..
air pun air watercooler jek...
kdg2 air bandung singgit...
balik umah je jd culture shock tgok lauk pauk kuih muih byk...
jd mcm "ah! banyaknye tanggungjawab aku nak kene makan sume ni!"
hehe...
happy gilos dpt puase kt rumah...
minggu ni, jumaat aku balik lg... hoye!!
tp kejap je kot.. just nk bg briefing kat sis mcm mane nk mgunekan pengangkutan awam bername lrt dan ktm...
so sesi mengembung perut smbil tersengh akan bermule lg mgu dpan..
ahaks!!!!
suke suke suke

Wednesday, August 26, 2009

i thought



i thought


i am ok without u


but i am not okay


and i am pretending that i am ok


huh!


silly me


Sunday, August 16, 2009

internet.... 0.. internet

internet mjadi sungguh lembab skang...
facebook x leh bukak..
lau leh bukak pun mcm stuck sane..
hang sini...
mengong

facebook x leh bukak...
aku pun menukar haluan ke blog..
nak wat post pasal lain sebenarnye..
tp image x leh nk upload..
mengong lg...

ok, ak cube bersabar..
cube bukak mende lain...
try tagged aku lak..
what the??
separuh je leh bukak..

ape ni....
aku nak berinternet....
i guess internet asked me to study kot..

this week ade lg 3 test...
ade due test jatuh pade hari yg same..
tension melande di ctu...

jd ape yg aku ngan ais wat di saat2 genting ini??
merambu d mid valley kemudian menyambung sebentar di mines!!
sungguh x tension!!
hahaha..

jd arini stelah puas enjoy sane sini..
aku harus back to business la.. kot...
studi n studi n studi n studi n studi...
selagi x muntah... studi lg... hahaha

so please wish us luck for the three test ahead..
the subject really frightening and horror subject..
so really really need bless from god..
n also wishing from you guys!!

Wednesday, August 12, 2009

i know..
its hard..
to know someone you love before..
someone you love until now..
had someone else now..
but..
i know
you are a tough girl..
you are the strong one..
to keep living with the broken heart inside..

so..
dont be sad..
while he and her happily running their life..
dont cry.
when you think of him...
please be tough...
as you are before..

lets walk in this life together..
try to be as charming as we can... (hahaha)
while seeking for our true love..

he's not for you..
he's nothing compare to you..
dont lose confidence..
stand up straight..
you are more beautiful than her...
you suit for someone better..
let love comes to you..
only god knows when..
in the meantime..
lets enjoy our life being single...

p/s: sori la x reti nk ayat meaningful

Sunday, August 9, 2009

jadual

berikut jadual tarikh penerbangan di lapangan terbang KLIA:

  • 08/08/09 - pior
  • 14/08/09 - tkuk
  • 21/08/09 - bong

nilah tarikh2 di mane membe2 aku akan berangkat sebenanye..

tarikh dmane aku akan berkunjung ke KLIA,

lau xdek aral melintang..

lau ade org ajak la...

lau ade yg sudi nk ajak.. (hakhak ayat sedih)

papepun..

tahniah, dpt fly overc.. blaja sambil merantau di negare org..

good luck dgn life di sinun yg sgt jauh..

naty raye anta ucapan kat paper tau..

hopefully u all all akan idup dgn gembire d sane..

dn jgn lupe mesia lak

kekok

perasaan kekok..
sgt xnk dirasai..
aku bukan si peramah..
aku x leh nk gurau ngan sebarangan org..
aku hanya ngam ngan membe2 yg rerapat je..
aku ngan classmate pun senyap..
aku memg bukan org yg begitu..
bukan org yg byk kwn..
bukan org yg mudah mesra..
aku adalah aku..
aku memg mcm tu..
jd minte maaf pd org2 yg mule2 x kekok..
pastu jd kekok sebab kekekokan aku tlampau nyate..

Friday, August 7, 2009

flying without wing

to those who fly without wing..

dont ever try to fly..

because u cant...

u know u cant...

so why try?

why try to know that u will fail?

so, dont try..

wasting time..

if u still want to try..

find a wing..

then, try la..

see if u can fly or not..

see if u can be up in the air or not..

just try..

cannot right??

i know it..

u also know it...

that we cannot fly with just one wing..

find another wing la...

then u got two wings..

a pair of wing...

then try again..

try to jump and use ur wing..

move them up and down..

so that the pressure below ur wing will be higher..

thus, u will slowly pushed up..

try to hold in the air..

now try to move forward..

then try to land on the grass...

if u success..

now u can become a bird..

who is not flying without wing..

u fly with two wings...

Tuesday, August 4, 2009

a moment to remember






"to forget easily is a gift.."





memg..


memg a gift..


sebab ade yg susah sgt nk lupe...


susah nk lupe first love.. susah nk lupe kesalahan org kt kite..


sometimes there's some things we just wish to erase from our mind..


sometimes we even wish to back to yesterday..


to not make the unwanted memory appears in our life..


but the bad past really changed us..







"forgiving is not so hard....


its just giving a plain room in your heart..."





forgiving is not hard...


the hardest part is forgetting what had happens..


even harder when it is done by the one that we care..





"getting cut doesnt help forget the past"






of course not..



but it is a way to tell ourself that things changes now..



so that when we look into the mirror..



we can say that we are having a revolution..



we can say that we finally passing the hard time..



so we can keep on living as a new person..



chaiyok!!












ayat wane itam dipetik dr cite korea : a moment to remember



Friday, July 24, 2009

hak penggune

so sorry to ais because of her brthday present is break into two
pieces.
thats the consequences of buying things without checking their
quality..
jd ape moralnye kwn2??

CEK KUALITI

SEBELUM MEMBELI!!

kawan
























FOLLOW YOUR HEART

best buku ni..
byk jalan cite yg boleh kite pilih..
we can decide how the story going to end.
it tells us to make a good life decision, not only thinking about ourself, but also our bestfriend.
sometimes if we choose a path that can satisfies our wicked desire, the ending will not be like what we want.
if we neglect our intuision to betray our friend, the ending will be unexpectedly happy ending.
therefore, we should not betray our friend for a man...
i think thats the general moral of this story.
it is fun to read it, because we can read many story just in one book.
it makes me think that with a tiny decision, our life will be hugely changing..
i didnot finish reading it yet actually.

actually the real story is that me and ais have bought this book during the past holidays. both of us..
we both bought it in the same store..
kitrg due2 pikir nak tunjuk kat masing2 buku ni,,
kuat tul telepati kitorg skang ni...
sometimes we both went to class wearing same clothes (baju kelas Chemy), without intended to do so..
ape maknenye??
adekah jodoh kitorg makin kuat??
ahhahahha
maybe because we have been friend and be in one school for so longg long time..
from secondary, to matrix, and now UPM..
membuatkan kitorg mcm tau2 je ape yg masing2 pikir..
kitorg jd lebih mengenali each other inside n outside.. (yeke?? men cakap je)

hopefully we still be friend even when we r not classmates anymore, when we have working,
when we have been married, when we have become a mother, when we have grandchildren..
whenever la.. senang ckp.

and also to my others friend.
keep in touch screen ek??
adios mera amigos!!!

Sunday, July 19, 2009

minggu second... what the @#$*!!

minggu ni memang byk sgt things happen...
sgt sgt sgt sgt sgt sgt sgt sgt sgt....

isnin

  • ponteng kelas mass transfer sebab lupe yg kelas tu dah diawalkan kepade 9 pg..
  • dimalukan kat kelas etnik.. lecturer tu pun satu....

selase

  • again aku ponteng kelas ni.. sebab bgun lewat...
  • first time experience of lab chemical engineering.. hiuh.. so tiring..

rabu

  • bjaye pegi kelas tutor EMM di awal pg.., tp memg x faham pape...
  • mlm tu ade interview jd fasi untuk program memperkasakan pemuda pekan.. jai ho pekan!

khamis

  • senarai lab material engineering kuar.. kelas terbagi pd 2, kamis n JUMAAT!!
  • the sad news ever, kitorg dpt lab jumaat!! sia2 kosongkan ari tu...
  • keputusan express dibuat untuk membeli cenderamate for the mlm chemy..
  • pusing satu mines crk hadiah murah2... FUN!!
  • tgok harry potter lg awal dr zerp n nadhira although aku bukan fanatik.
  • tbe2 dpt brite lab jumat tukar selase n dah clash dgn lab chem eng. kitorg.. waduh2!!!
  • ais berbuke di tempat istimewa.. ahaks!!
  • penat gilos... balik trus bungkus hadiah mlm chemy...

jmaat

  • bgun2 da kene pi astaka.. tp p lambat ckit..
  • dpt brite JPA dah masuk duit!! excited, tp x brape excited
  • tringat kredit x cukup lg.. tp still x leh daftar ikut esmp.. meaning that RM50 flew away already.. T.T
  • jamuan bermule...
  • tersound penghantar msj.. huu.. siyes x pernah aku wat keje mcm tu.. aku kan baik.. ahaks!!
  • makan ayam dgn banyaknye, tp ade ayam yg agak k.o..
  • dpt adik angkat bername wani beruumur 20.. huhuhu..
  • alhamdulillah jamuan dah habis..

sabtu

  • lawatan mengejut dr skandal!! o mak ai, aku x mandi pun waktu tu...
  • tido tido n tido.....
  • kmas bilik yg messy messy messy!!!
  • esok kuar!! ahaks!!!

byk gak yg berlaku minggu lepas...

penat, serabut, stress, tp aku masih siuman..

at least, my life is not so boring at all......

lets just hope for a better tomorrow......

Monday, July 13, 2009

panjat itu

lagu ni first time dgar aku dah suke..
xtaula nape.. sebab first2 aku bukan paham pun lagu ni
dah tau lirik die..
mkin suke la kan..
ala2 lagu motivasi gitu...

THE CLIMB
i can almost see it
that dream i am dreaming
but there's a voice inside my head saying
"you'll never reach it"

every step i'm taking
every move i make feels
lost with no direction
my faith is shaking

but i gotta
keep trying
gotta keep my head held high

korus:
there's always gonna be another mountain
i'm always gonna wanna make it move
always gonna be an uphill battle
sometimes i'm gonna have to lose

ain't about how fast i get there
ain't about what's waiting on the other side
its the climb

the struggles i'm facing
the chances i'm taking
sometimes might knock me down
but no, i'm not breaking

i may not know it
but these are the moments that
i'm gonna remember most, yeah
just gotta keep going

and i, i got to be strong
just keep pushing on..

korus semule....

keep on moving keep climbing
keep the faith bby
it's all about, its all about the climb
keep the faith, keep your faith, whoa

JAI HO!

JAI HO (2x)
I got ( i got) shiver (shiver)
when you touch my face
i'll make you hot
get all you got
i'll make you wanna say
JAI HO (2x)
i got ( igot) fever (fever)
running like a fire
for you i will go all the way
i gonna take you higher ( JAI HO)
i keep it steady
cause steady is how i do it
this beat is heavy, so heavy
you gonna feel it
korus:
(JAI HO) u r the reason that i breathe
(JAI HO) u r the reason that i still believe
(JAI HO) so come and dance with me
JAI HO! oh-oh-oh
(JAI HO) no there is nothing that can stop us
(JAI HO) nothing can ever come between us
(JAI HO) so came and dance with me
JAI Ho! ooohh ohh
catch me catch me catch me cmon catch me
i want u now
i know u can save me come and save me
i need u now
i am urs forever yes forever
i will follow
anywhere in anyway
never gonna let go
JAIHO (2x)
escape (escape) away (away)
i'll take you to a place
this fantasy of you and me
i'll never lose the chase
JAI HO
i can (i can ) feel u (feel u)
running through my veins
there's a notion in my heart
i will never be the same
JAI HO
just keep it burning, yeah baby
just keep it coming (JAI HO)
you're gonna find out baby
i'm one in a million
ulang korus
i need u
gonna make it (JAI HO)
i'm ready
so take it!

MTB

mlm semalam p mtb ngan ais..
what can i conclude??
satu mlm yg panjang....
byk sgt pesembahan....
lau gabung ok kot...

tp lagu psembahan pembukaan memg best!!
jai ho!! jai ho!!

thun ni pulak mtb tukar format...
so diorg lebih kpd menyanyi...
n the tema is 1 malaysia..
so byk la lagu2 patriotik yg keluar..

kolej 10 ngan 11 bgabung this year...
ok la psembahan die..
gune lgu dengarlah...
lagu yg dicipta khas untuk MTB..
mestilah dicipta ex student k10 kan??

finally...
the excited part of the night!!
fizz fairus jd juri..
OMG....
sgt excited....
aku jatuh cinte pade watak aidil lam nur kasih....
aku memg sgt excited!!

tp pesembahan tlalu byk...
kitorg dah ngantuk2 dah....
lastly the giving award ceremony comes..
finally... hiuh.....

k10 n k11 got third place..
ok la kan...
waktu announce k10 n k11 menang..
sume dak k11 k10 mcm tgamam kot..
xdek pun yg sorak..
maybe kitorang x expect lgsung dpt no. 3...
lambat ckit baru ade org sorak..
cam pending jugakla...
huhuhuhuhu

dah abis upacare....
kitorg pun pegi ke tempat bas diparkingkan...
memule satu bas dah tertinggal...
x lame dtg lg se bas...
tp dsebabkan aku ngan ais.. sedg asyik berborak tanpa mengkiraukan keadaan sekeliling.
kitorg x perasan..
n tertinggal lah bus tu...
last2 kitorg naik ngan peserte2 mtb k10 k11...

wow.. what a bus!!!
mcm2 ragam aku tgok...
kitorg rase sgt asing di dalam bus tu...
sampai ais tutup muke ngan beg..
but kebetulan ade mamat duk bele2 aircond kat atas tempat duduk kitorg..
tetibe..
die ckp
"korang ckp ketiak aku busuk ke? ketiak aku x busuk tau?"
pehal mamat ni.. ahaks!!
tbahak2 la kitorg...
tu je nak cite..
bye

Sunday, July 12, 2009

jodoh

kite x tau sape jodoh kite..
even lau kite dah kahwin pun, lau bercerai, tu mungkin bukan jodoh kite kan??

kdg2 kite bercinte..
kite rase mcm memg dielah jodoh kite..
kite lgsung x terjangke ape yg blaku in the future..

ade yg becinte lame2...
tp kahwin x lame...
ade yg bcinte lame,
kawin pun x sempat dah putus..

ade yg becinte kejap..
kahwin x kejap..
ade yg x bcinte..
trus anta rombongan meminang..

sume org akan melalui different love path..
kite pun x sure..
tp ape yg sure...
jodoh untuk every one of us memg dah ditetapkan..

sometimes..
aku wonder jugak..
sapelah jodoh aku...
ape yg die tgah wat..
die tu orgnye mcmmane..
tp kite xdek kuase nak tau kan...

ape yg kite leh wat,
just make ouurself jd baik..
because jodoh yg baik, untuk org yg baik kan... (not so sure)

raser pelik aku anta post jiwang karat mcm ni..
nak wat mcmane, ni kan blog aku....

conclusion??

kdg2 ape yg kite nak tu lah yg kite x dpt..
ape yg kite elakkan, kite dapat pulak..

tgok org kawin memg rase jeles... huhu
tgok org tu bahagia walau dah lame kahwin lgla jeles...

walau kite syg gile kt org tu...
kalau die x syg kite..
walau die ckp satu hari nanti die akan cube syg kite..
lmbt laun break up jugak...

kite kene trime hakikat walau pun sometimes hakikat tu sgt pedih dn sakit untuk diterime..
xleh nak watpe..
mende dah jadi..
kite kene kuatkan smangat n motivate yourself to truskan idup..

i know its hard,
tp kite harus truskan idup..
jgn diratapi org yg dah takde kat dunie ni...
even die adalah org kesayangan kite..
even die lah segalanye untuk kite..
jgn neglect org2 yg still pelukan kite...
sesungguhnya Allah lebih syg die....

kalau kite sabar dengan problem yg mencabar dalam hidup ni..
akhir sekali kite akan dpt hasil yg sgt kite x jangke..
sumenye atas nikmat dr ALLAH juge..
thus, jgn lupe Allah,
senang atau susah...

Saturday, July 11, 2009

junior

x sangke..
ehehhehehe
ptg td ade pjumpaan dgn junior n senior...
ade sorg junior siyes memg familiar muke die..
ckp kat ais..
kitorg ingat dak shah..
kebetulan..
pas tu tachi suh wat grup2 kecik supaye junior n senior boleh share2 ape2 jela kan..
aku dpt grup ngan dak tu...
kitorg knal2kn diri smule..
die dak rompin?
aku satu skolah rendah ngan die ke??
dah hbis pjumpaan, aku p la tgur..
rupenye betul le..
die dak skolah rendah aku dulu..
tp skolah tnjung gemok..
aku ingat die darjah due aku dajah tige..
rupenye die sekelas ngan aku..
ahaksss!!
x sangke....
nsib bek die ingat aku lg..
lau x malu je aku tanye die...

teraser tue lak..
yela, die bru junior, aku dah second year da...
umo same...
hmmmm.....

Wednesday, July 8, 2009

masalah teddy bear

ape nak buat dengan teddy bear tu ek?
ade x sesiape yg nak beli teddy bear??
rase mcm xnak je dah bear tu..
bukan gune pun bear tu...
still lg dlm plastik die....
duk mnyemak je lam loker...
nekad nak jual...
tp jual kat saper??
hehhe..

xtaula ape perasaan aku lau diorg btul2 kapel...
aku rase x sedie lg nak tau hakikat tu..
aku harap x la.. ehhehe
bukan niat jahat..
tp die x ptut kapel ngan org tu..
dah tau org tu mcm tu kan....
jgn jadi mcm aku.. hahahha

kpade org tu..
sebenarnye sy x gune pun tedy bear awak tu...
x tringin nak letak atas katil pun..
thanks la for the bear tu..
hadiah besday yg xkan kukenang same skali...
hehehehehe

finally..
semoge berbahagie lah hendaknye...
better not keep in touch
lau dtg upm dont tell me

everyone can see
who i appear to be
but only a few know the real me
you can only see
what i choose to show
thers so much behind this smile
you just dont know

Monday, July 6, 2009

first class

the first class for this semester is mass transfer class..
i came late to my first class..
i got an assigment without learning anything yet..
i tried hard to focuss but i fail..
i just copied what she wrote on the board without knowing what that's mean..
i didnt bring my calculator..
i have no clue about the question..
i just copied the numbers on ais's paper..
i cannot answer question from my friend..
i dont know what i get from this class when the time's up..
i am blurrr....
i cannot be like what i am today for tomorrow..
it is a very bad bad bad bad beginning...

6july09

dah start sem..
tp nape aku rase mcm x motivated langsung?
nape?
nape?!!!?

Sunday, July 5, 2009

tolong...

mcm mane nak buang mende alah jalur warne oren kat atas tu??.. T.T
tolong......

Ayoh kembali ke sekolah, ayoh!!!




da start sem 3..
mission to be accomplished:
  • naikkan pointer
  • jimat cermat membawa berkat
  • aktifkn dirimu
  • kedekut kat mines
  • ponteng kelas x lebih dr kuota ditetapkan

aritu punyer pointer jatuh maa....

kenela usehe lebih2 sikit sem ni...

sebab ape kene usehe???

sebab USAHA TANGGA KEJAYAAN!!!







Saturday, April 25, 2009

bye bye!!

nni adalah post sebelum cuti sem aritu..
x boleh nk publish sebab tenet probs...
so aku nk publish gak..
waktu di publish adelah 09/08/2009..

esok + lusa + tulat + ........ + 4 julai 2009 = makan tido makan tido makan tido (hahaha)



cuti sem dah bermula!!!

sonok nyerrrr eden.....

lame tu.... 2 bulaan meh....

bestnye bestnye bestnye!



dah abis staun aku kat cni....

bes tu memg bes, tp yg x bes ade jgk...

banyak rekod "hari ini dalam sejarah" yang telah aku catatkan sepanjang sem 1...




  • jd solo nasyid dgn ais dgn k.Yana

  • first time ever p zoo negare selama 19 taun idup

  • blik umah sorg2 nek bas.. (aku memg jarang nek bas)

  • clash!!! (hahahahaha)

  • p melake stelah skian lame.. last p melake time umur 4/5 taun.... (cantik gile melake waktu malam)

  • dtemukan big apple donut... yela, kat rompin xdek...

  • p msuk ptandingan karoke (sewel)

  • banyak lgla....

so, next year dah jd second year.... next year nak jd pelajar rajin...


"please......... tolongla jgn malas2 wahai dalilah.......


sem ni ko dah dapat pengajarannye kan? kan? kan?"


jd aku rase sepanjang cuti ni x tulis la blog...


sebab kat umah xdek intenet plus malas nak p kuar rumah...


jumpe lg sem depan!!!


bye bye.....



*exam truk giler... keyakinan aku menurun macam org yang terjun gune payung terjun tapi die punye payung terjun ade probs skit, pastu jatuh dengan laju

Saturday, April 18, 2009

analisis jiwer kacau

berikut merupakan analisis kekacauan jiwa bg setiap peperiksaan yang diduduki bagi setiap kursus:

(1: ketenangan maksimas, 2: ketenangan sederhana, 3: neutral, 4: kekacauan sederhana, 5: kekacauan maksimas)

  1. FLUID MECHANICS (ECH3103) : 2 (sebab tesalah tgok unit viscosity!)
  2. ORGANIC CHEMISTRY (CHM3201) : 4 (x sempat! jumlah soalan inversely proportional dgn masa yang diperuntukkan)
  3. THERMODYNAMIC (ECH3107) : 4 stgah (bole thn kacau... tbe2 mcm blur...)
  4. TITAS (SKP2203) : 2 (xbole boh 1, naty nampak tlampau yakin.. hakhak)
  5. MATH ENGINEERING (ECC3002) : 5!!!! (kronik gle)
  6. GENERAL WRITING SKILLS (BBI2421) : -

lagi satu exam lg!!!

Friday, April 17, 2009

lege tp x lege

Alhamdulillah....
exam hampir abis....
hoye!!!!
xlame lg balik umah....
hoye lg!!!
tp x bape nak hoye bile mengenangkan result n carry marks aku untuk sem ni...
truk....
truk....
truk!!!!
ape nak jadi ngan awak ni dalilah???
xpe sem depan aku wat comeback la...
hakhakhak..

sem depan aku nak rajin2 ckit...
lau mampu nak kurangkan ponteng kelas....
kurangkan ek... bukan x ponteng langsung...
hakhakhak
lambat tu... mungkin kene upgrade jd lambat ckit...
sem ni aku lambat byk, atau dalam erti kate lain x bgun langsung...
membute je kau ni dalilah!!

lg ape ek aku nak ubah sem dpan.....
byk jugak...
ha... ni yg important skali......
kurangkan perbelanjaan...
bia nanty abis sem xla kurg dr sibu duit lam akaun aku....
waaa.... dah cuti ni xleh nak jalan....
xpe2... sem depan....
cuti sem ni ngecek dr akak2 n dr mak...

sem depan, kene aktif lg...
sebab kene kutip 60 merit....
menci tul..... mai ngong! mai ngong! mai ngong!
adoyai...
aktif kan dirimu!!!

duk ckp pasal sem dpan, sem ni pun x abis g...
exam ade g 2 paper... mate n bi...
24, n 25 respectively....
gudluck del! haha
gudluck to all my prens gak..!!

aku slalu xtau mcm nak wat last paragraph post aku.

*CHOW!!!