Thursday, October 22, 2009

SELENGE

saye,
penyimpan tayar2 besar,
mengumumkan bahawa..
tarikh bagi peperiksaan akhir semester 1 2009/2010..
bagi cik NOR DALILAH AB RAHMAN..
dan rakan2 sekelasnye..
jatuh pade...
26/10 bagi mass transfer
27/10 bagi heat transfer
07/11 bagi strength
13/11 bagi mate 3
jadi watpe lg main internet ni??
belajar!! belajar!!

Tuesday, October 13, 2009

td
suppose ade kelas ganti
x pergi
tido telalu lena
vibrate enset pun x rase
nak wat mcm mane
bgun pun dah kul 9 45
sudah terlambat
tidolah semule....
kroh....kroh....

TADAIMA!!!

saya dah balik!!
saye dah balik ke kolej!!
saye dah balik dr kem!!
saye dah balik!!!

pade ari jumaat yang lalu, saye dan aisyahira telah menyerahkan diri ke kancah penyeksaan yang bertempat di kem nur sungai merab, selangor.
kami berdue memg tidak gemar akan aktiviti tersebut..
walau setela setengah jam sampai di sane, kami masih tertanye2 ape yang kami buat kat sini?
kenape aku setuju nak pergi sini??
kenape?
kenape??
kenape??

tapi apekan daye, nasi dah pun jadi bubur, kami dah pun berade di tempat kejadian..
perahu memang lah boleh diundur, tapi kami??

kami bukan perahu yang boleh diundur, kami hanyelah manusia yang tidak mampu mencari jalan pulang ke UPM semate2 ingin lari dr kem ini..

aktiviti dalam jadual tetap ditepati oleh ketue fasi walau kami tibe lewat dr mase g sepatutnye..
dan pade mlm itu, kami sekali lg berkumpul di dlm dewan...
apabile didengar sahaja mereka ingin membahagikan kami dalam satu kumpllan..
kami mule merancang satu muslihat yang peratusan untuk kami berjaya berada di dalam satu kumpulan agak tipis....
namun, keajaiban berlaku, dan kami berjaya!!
memang gembire apabila muslihat kami berjaya..
tapi kegembiraan yang dirasai tidak lame..
setelah mendapati ahli kumpulan agak tidak seimbang, aku dipindahkan ke group 4..

pada malam itu juga, kami dikejutkan dengan kehadiran seorang rakan lama kami dari SHAH pekan..
nuek?? ape die buat kat cni??? peserte kah??? fasi kah???
kami tertanye2, tapi situasi itu tidak lame, apabile kami mendapati nuek berlegar2 dgn kamera merakam aksi2 peserte kem itu...
nuek jadi fasi???
OMG, malunye kami....
terase kerdil diri ini...
tidak tau mcm mane nak sorokkan muke..
kami menutup sebahagian muke kami dgn fail yang disediekan kementerian penerangan...
lame penyamaran itu berlaku sehingga aku sudah tidak larat lg hendak menyamar...
biarlah die tau.. lambat laun die tau jugak kan...

kem ini memang lain dari yang lain...
aktiviti dan pendekatan yang digunakan memang berbeza...
kem rakan siswa namenye...
beg amanah negara yang dicuri oleh pasukan penggempur, terpakse kami cari pade keesokan harinye...
dengan bekala makanan yang dipotong..
dengan perjalanan sejauh 15 km...
kami merantau mencari beg tersebut...
cukup menyeksakan bagi manusia bername aku...
merentas desa pun aku x abis.. 800m pun aku buat 200m je...
ini 15km...

tp perjalanan tetap ditruskan..
walaupun on the way stage ke due aku naik kerete.. hehe
tapi ia nye memng sgt meletihkan..
dan sangat membakar lemak2 yang sudah lame berkubur di dalam sistem aku..

seawal 9 pg, kami bergerak secara berkumpulan berjalan kaki ke 3 stage cabaran yang ditetapkan oleh penggempur...
dan seawal 9 alam kami tibe semule di kem tersebut...
seharian kami menjalani modul survivor tersebut, tidak dinafikan banyak mende aku belajar..
walau dalam keadaan penat, lembik, kami tetap mengerjakan solat jemaah di surau dan juga di tepi jalan...
kami belajar mengambil air sembahyang menggunekan air yang sikit...
kami belajar erti kepayahan.. kerje berpasukan...
kami juge belajar penyembelihan..
kami tetap ade kuliah maghrib...
banyak ilmu agame diterapkan dalam kem ini...
dan saye bersyukur dapat peluang itu...

esoknye, merangkap hari terakhir kem ni,
pg2 lg kami diajar beberape langkan seni mempertahankan diri untuk menghadapi dunia yang penuh dgn jenayah sekarang...
ianya dipanggil tempur tanpa senjata
sgt penting perkara ini terutamanye bg kaum wanita..
dan sangat berharap die ajar lagi banyak teknik..
tp mase x cukup...

bile sampai sesi rumusan, saye berase sedikit gembire...
inikah pengakhirannye??
ini segmen last ke untuk kem ni??
lepas ni boleh balik dah ke??
hehehe

yes! yes! yes!!
tulah jawapn untuk soalan2 aku tadi...
kami pu bertolak pulanglah...

pengalaman menyertai kem ni memang takkan pernah dilupekan....
balik dgn jari2 kaki yang melecet truk
kaki yang sengal2
kepenatan tahap dewa
tapi banyak hikmahnye
banyak teladan yang boleh diambil
banyak pengajaran terselit dalam kem ni

ok, cite dah abis

Friday, October 9, 2009

akhirnye

akhirnye aku pegi jue
hehehe
naty dah balik aku tulis kat blog des

Sunday, October 4, 2009

I AM

video

jom nyanyi lagu pakwe saye..

ade lirik lg..

hahahah

hehe

inilah yang berlaku bile aku telebih smangat nak berblog..

2, 3 post sehari...

nak wat guane..

naty bile aku malas..

bersawang blog x bukak2...


sonok bace blog kawan2 aku arini..

mcm2 cite2 dorg..

tp x dpt lg bace post special amir pasal kelas 5 jase...

stuck la pages blog amir...

apekan daye.. intenet ku lemah sekali...


tp bile kembali ke idup aku..

mcm bosan je..

mcm xdek mende nak dicitekan..

lau cite pun..

time aku taip post aku mcm rase apebende aku tulis ni..

then aku delete smule..

hehehhehe


adekah diri aku sekarang dilande kecelaruan minda?

adakah aku diganggu oleh tekanan perasaan??

adakah aku yang membosankan hidup aku sendiri??

adakah kerna mungkin aku tak cukup dekat dgn Tuhan aku jadi rase mcm ni??


xtaula aku jwpn kepada soalan2 ni..

tp.. xpe...

idup pelu ditruskan..

bosan pun bosanla...


lgpun ade byk lg mende lain yg perlu aku pikirkan dr kebosanan hidup aku ni..

aku kene anta ssignment heat transfer isnin ni..

siapkan report untuk ari selase..

get ready cari bahan untuk project hopper..

test math ari khamis..

dan ade lg la kot keje2 yg aku tetinggal..

aku memg ketinggalan lam information pasal assignment ni..

penah aritu nk anta, aritu bru aku tau ade assignment..

so, x tkejut lau aku x tau ade assignment ke x...


aku sgt bertuah dpt masuk u ni dgn ais..

at least aku ade teman..

aku seorg yg susah cari kwn baru..

so bile ade kwn lame bersame kite d tempat baru..

ia adalah sesuatu yang sgt menggembirekan..

aku rase sgt bertuah..

smoge kite xdek krisis sampai final year..

lau ko suke pakwe aku, ko bgtaula..

aku bg ko... hakhakhakhak



hyungjoon oopa!!


saje wat tajuk gedik

really into a korean group lately..

SS501..

oh my god....

hot, handsome, talented guy..

especially my oopa....

hehehhe



nervous nak kenalkan bakal adik ipar kat kaktih yg selalu nyibuk bace blog ni.. =P

ni pic die baru amik semalam..

sgt comey


kepala paip

lupe nak cite pasal peristiwa ni tadi..
satu malam,
lepas dah puas stadi di bilik ais..
aku membuat keputusan untuk ke toilet..
waktu pada mase itu lebih kurang 2 stgah pg..
ais tibe2 menjerit keriangan untuk mengikut aku ke toilet skali..

kami berdue ke toilet sambil borak2...
aku tibe2 rase mcm dah x tahan dah kan..
jd aku lajukan ckit langkah kaki aku..
ais ckp, "haa, nak rebut toilet ngan aku la tu"

sebagai respon, aku saje wat2 mcm memg nak rebut kan..
memg kat aras ais, toilet first is the best bg aku..
then aku pun trus menyelinap, melekat kat dinding, dan masuk ke toilet first...
cewah....

suddenlyy,
serentak dgn aku.. seekor lipas terbang masuk ke toilet tu...
ok.. aku sgt geli ngan lipas..
bile tgok lipas aku terbayang rase geli bile die merayap kat badan aku...
aku mule menjerit..
"lipas!"

dgn takut2 aku nak start keje aku kat toilet tu...
tbe2 lipas tu terbang secare random lam toilet..
aku sgt takut..
aku menjerit2 ketakutan...
sambil bergerak jauh daripade lipas tu...
x terpikir lak nak kuar dr toilet tu..

tbe2...
lipas tu terbang dari lantai naik ke atas...
OMG!!!
aku mengelicai ketakutan...
sehingge terlaggar kepala paip di belakang aku...

tanpa disangke2..
satu semburan air dari paip memancut2 keluar...
kepala paip itu patah!!!
aku tergamam memandang kejadian tersebut...
teramam sambil air yang memancut2 tu membasahi aku...

aku kuar dari toilet tu...
"ais!! tolong! tolong!!"
menjerit2 aku mintak tolong dalam toilet pg2 bute..
ais yang x abis membuang lg (hahaha) tergelak2 sambil cube menenangkan aku..
die kuar dan sgt terkejut dgn ape terjadi...

kami cube menaymbungkan semule paip tersebut..
sangkaan kami meleset kerana paip tersebut tidak boleh disambungkan semule..
paip tersebut telh patah due....
hasilnye, paip tak dapat smbung, ais basah kuyup..
lebih basah dr aku..
hehehe...

akhirnye terpakse akur..
air yang mencurah2 ke ldg gandum tu terpakse kitorg biarkan je mcm tu..
sebab dah x leh wat pape dah..

dalam hati aku..
ape jadi ni..
ape aku buat ni..
mcm mane nak fix balik..
kene bayar ke lau buat aduan...
mcm2 la aku pikir...

keesokan arinye...
kami berdue buat aduan...
and balik dr kelas paip tu sudah dibaiki..
wow!!
sangat pantas...
sebab ais tulis kat borang aduan tu...
"pembaziran air berlaku.. minta segera..."

moral of the story:
elakkan pembaziran air

sory blog..
lame x sign in and create post kat cni..
bukan ape..
xdek mood nak menulis..
telalu banyak bende yang dipikirkan..
test la.. assignment la...
membuatkan kadang2 aku rase tertekan..
aku terlalu nak improve pointer aku..
tp sem ni aku makin kurang ke kelas..
well, terpaksela aku lebih berusehe di bilik...
tp x la sungguh sgt...
entahla.. aku punye kerisauan tu kdg2 x membantu pun untuk menyemangatkan aku stadi....

final makin dekat...
aku kene ready awal2...
supaye lebih bersedia..
dan xla menyesal di kemudian hari..

duit makin sikit..
god... aku memg kene ikat perut abis...
kurusla aku abis sem ni.. (konon)

tapi dalam kesibukan nak test dan sebgainye...
aku sempat berkunjung ke KLIA untuk megescort kama yang akan fly ke durham..
skang pun kama dah tibe di sane dgn selamat... alhamdulillah...
yang kesiannye, kama fly sorg2 je malam tu..
biasenye kan lau student nak ke oversea ni kan fly dalam satu group kan..
tp mlm tu kama sengsorang je..
kesian kama..
die ckp die sorg2 je kat durham tu..
course die pun xdek malaysian..

to kama,
aku harap kau tabah menjalani hidup di sane..
belajar rajin2...
jgn sosial!!

tu je la kot...
lau rajin aku wat post lg ek..